Előző blogunkban a természetes konyha munkalapok előnyeiről és hátrányairól írtunk, most következzenek a mesterségesen előállított munkalapok. Senki nem riadjon vissza a “mesterséges” szótól, hiszen ma már rendkívül modern technológiák léteznek, amivel kiváló minőséget, a természetessel azonos megjelenést kölcsönöznek a munkalapoknak. 

A laminált munkalap például a megszólalásig hasonlít a fára, kőre vagy bármilye természetes anyagra, azonban ára jóval kedvezőbb, kevesebb energiát kell tisztán tartására fordítani és odafigyeléssel hosszú ideig használhatóak.

A mesterségesen előállított konyha munkalap anyagok:

  1. Laminált konyhai munkalap
  2. Corian konyhai munkalap
  3. Kompaktlemez konyhai munkalap
  4. Dekton konyhai munkalap

1. Laminált (HPL) konyha munkalalap

A laminált munkalap a leggyakoribb és legnépszerűbb, mivel rengeteg előnye van:

  • tartós
  • ütésálló
  • hőálló
  • karcálló
  • leginkább pénztárcabarát, mégis jó minőségű és minden konyhába illik
  • rendkívül sokféle mintázatban, színben rendelhető

A laminált munkalap kinézetének csak a képzelet szab határt

A laminált munkalap gyakorlatilag bármilyen színben és mintában létezik, természetes hatás ugyanúgy elérhető vele, ha fa vagy kő mintásat választunk. Ön is megérdemli a márvány, a gránit vagy a fa exkluzív hatását konyhájában!  Válasszon laminált munkalapot az említett anyagok árának töredékéért!

Ráadásul speciális élzárási technikával még esztétikusabbá tehető a munkalap.

A laminált munkalap a konyhabútor hátfallal megegyező színben / mintában rendelhető, így a konyhánk rendkívül mutatós lesz.

Ha a hátfal a munkalappal színazonos, az nem csak stílusos és jól néz ki, de sokkal könnyebben tisztítható, mint a csempe. Nem kell ugyanis a csempék között fugát akkurátusan, egy szivaccsal kitisztítani, csupán le kell törölni a felületet, ami teljesen egyenletes.

Hogyan készül a laminált munkalap?

A HPL angol mozaikszó magyarul a magas hőfokon laminált szó rövidítése. A HPL munkalapok faforgácsból készülnek, amit műgyantával, amit magas nyomáson összepréselnek. 

Az így létrejövő faforgács lapok rugalmasak és időtállóak, amennyiben az élzárását és a sarkok lezárását megfelelően végzik el. Ha ugyanis a víz, a nedvesség képes bejutni a nem megfelelően lezárt munkap belsejébe, a munkalap jóval hamarabb megy tönkre .

Ezért nem mindegy, hogy hol vásárol konyhai munkalapot, ugyanis a minőségben jelentős eltérések lehetnek.

A Bútorlapvágás Kft. garantálja a professzionális, minőségi élzárást és a hosszú élettartamú munkalapokat, bútorlapokat! Rendeljen most telefonon vagy jöjjön el bemutató termünkbe!

CÍM: 2330 Dunaharaszti, Fő út 26.
TELEFON: +36 30 212 2602

NYITVATARTÁS
Hétfő – Péntek: 7:30 – 17 óráig
Szombat: 8 – 12 óráig
Vasárnap: zárva