A méretre levágott bútorlap peremei vagy élei még “nyersek”, szabadon vannak. Amíg ezek az élek nincsenek lefedve, bármilyen nedvességet könnyedén felszívhat a bútorlap anyaga. Ez azért problémás, mert a nedvesség hatására a bútorlap megdagad és szivacs módjára egyre többet és többet vesz magába. Ha ez megtörténik, nincs visszaút, a bútorlap, vagy a kész bútor tönkremegy és gyakorlatilag használhatatlanná válik.

Élzárás profin

A professzionális élzárás tehát bútor-életet menthet, illetve hosszabbíthat.

Nem mindegy ugyanis, hogy hány évre vásároljuk a bútort, bútorlapot, hiszen egy költséges befektetésről van szó. Egy elkészült bútordarab akár több évtizeden át használható, ha strapabíró alapanyagból van és igényesen lett összerakva. És természetesen, ha vigyázunk rá. De bármilyen óvatosak is vagyunk, nem kerülhető el, hogy kiömöljön rá egy pohár víz vagy más folyadék. Ha ez akár csak egyetlen alkalommal megtörténik, a bútor csúnyán megsérülhet.

Persze még használható maradhat, viszont nem lesz valami szép. Talán nem is hinné, milyen kárt tud okozni egy pohár kiömlött víz és egy helytelenül lezárt él. Akár néhány milliméter is elég, hogy a bútorlap felszívja a folyadékot és csak akkor vesszük észre a bajt, mikor már a bútorlap felpúposodott. Jobb tehát megelőzni a bajt, profi, pontos élzárással.

Bútorlapszabászatunk 20 éves tapasztalata biztosítja, hogy az élzárást tökéletesen pontosan végezzük. Ha nálunk rendeli meg az élzárást, garantáltan nem marad egy gombostűnyi rés sem, amin át a víz a bútorlap anyagába juthatna.

Kérdése van? Ajánlatot kérni? Hívjon az alábbi telefonszámon, vagy látogasson el üzletünkbe:

CÍM: 2330 Dunaharaszti, Fő út 26.

TELEFON: +36 30 212 2602

NYITVATARTÁS

Hétfő – Péntek: 7:30 – 17 óráig

Szombat: 8 – 12 óráig
Vasárnap: zárva

Válassza Ön is a professzionális élzárást és gondoskodjon arról, hogy a bútora hosszú életű legyen!

Élzárás házilag – jó ötlet?

Természetesen magad is meg tudod csinálni az élzárást, ha van hozzá kedved, időd, tehetséged és persze türelmed. Azonban jó, ha tudod, hogy az élzárás, a faanyagokkal való munka is szakértelmet, rutint igényel, ezért sokkal jobban jársz, ha hozzáértő, profi szakembert kérsz fel erre a munkára.

Egy bútorlapszabászat – mint amilyenek mi is vagyunk – valószínűleg sokkal szebben fogja neked megcsinálni és így nem kell majd akár 10-15 évig is együtt élned a kevésbé jól sikerült bútorral. Ráadásul a párod, családod, barátok cukkolását sem kell majd hallgatnod.

És azt is tudnod kell, hogy többféle élzárási mód van, de ezek közül a tartósabbakat nem tudod magad megcsinálni.

Például az ABS élzáráshoz speciális ragasztási technika szükséges, ami házilag nem kivitelezhető.

Ha mégis úgy gondolod, hogy magad csinálnád meg, akkor válaszd az ún. vasalós élzárást.

A vasalós élzárás gyengébb minőségű, mint amit a lapszabászatok alkalmaznak – pl. az ABS élzárás – azonban 1-2 kisebb hibát lehet vele javítani a bútorlapon.

A vasalós élzárót barkácsboltban tudod beszerezni. Ezen kívül már csak egy forró vasalóra lesz szükséged és egy ollóra, amivel méretre vágod. Külön ragasztót nem kell venned, mert az élzáró fólián ez már gyárilag rajta van.