ekkora a konyha munkapult ideális mérete? Mi a baj az IKEA-konyha méretével és miért jó, ha a munkalap túllóg a konyhabútoron? Az alábbi cikkből megtudhatja!

A konyhapult méretei

A konyha munkapult vastagsága

A konyhai munkalapok manapság vastagra készülnek, de ennek nincs gyakorlati jelentősége, ez inkább “divat”. Bátran vásároljon vékonyabb munkalapot, ha ez a pénztárcájának vagy az ízlésének jobban a megfelel.

A konyhai munkalapok jellemző vastagsága 2,8-4 cm, de létezik ennél jóval vékonyabb, akár 1 cm vastagságú munkalap is.

A Bútorlapvágás.hu munkalapjai 4 cm vastagságban rendelhetők.

Az aktuális trendek mindig az éves konyhakiállításon figyelhetőek meg, de igazából teljesen egyéni ízlés, hogy Ön milyen vastag munkalapot szeretne. Az extra vékony munkalapok azonban már nem forgácslapból készülnek, hanem ún. kompakt lemezből.

A konyhapult szélessége

A konyha munkalap általában 60 cm széles, mert ez passzol a konyhabútor méreteihez és kb. 2-2,5 cm-tel túllóg a bútor testén (ez a korpusz). 

Természetesen egyedi kérésre bármilyen szélességű munkalap rendelhető! Elméletileg 10-130 cm (egyes anyagokból akár 200 cm) szélességű konyha munkapult is létezik.

A munkapult hosszúsága

A konyha munkapultot a gyártók fix méretű lapokban gyártják és szállítják. A munkapult maximális hosszúsága ezért 550 cm

A konyha munkapult lapokat a Ön bútorához és konyhájához szükséges hosszúságúra vágják a bútorlapszabászatban.

Rendelje meg a Bútorlapvágás.hu-tól a méretre vágást, és mi a lapok láthatatlan összemarást is elkészítjük, illetve a csaptelepet és a főzőlap bemarását is elkészítjük Önnek. Az online megrendelőlapot IDE kattintva töltheti le!

IKEA konyhalap méretek

Az IKEA-ban kapható konyhabútor éppen 60 cm széles, ezért sajnos a Magyarországon és a környékbeli országokban kapható sztender méretű munkalap nem használható hozzá

Miért? 

A 60 cm széles munkalap ugyan lefedi a bútort, azonban rengeteg hátránya van, többek között az, hogy a pultról a nedvességet a bútor testébe vezeti. A munkapult azért lóg túl a bútor testén, hogy a pultról a nedvesség lecsöpögjön, így megvédje a bútort attól, hogy tönkremenjen.

Ha IKEA konyhája van, Bútorlapszabászatunk készséggel vágja a konyha munkalap méretre vágását és akár 63,5 cm, 65 cm, 90 cm és 120 cm szélességű munkalapot is rendelhet! 

Vállaljuk, hogy a munkalap  a megrendeléstől számítva egy héten belül elkészül és az Ön otthonába kerül.

A munkalapot is megvásárolhatja bemutatótermünkben az alábbi címen:

Ha tőlünk rendeli meg a konyhai munkalap méretre vágását, nem kell kompromisszumot kötnie. 

2330 Dunaharaszti, Fő út 26.

NYITVATARTÁS

Hétfő – Péntek: 7:30 – 17 óráig

Szombat: 8 – 12 óráig

Ha kérdése van, keressen bennünket telefonon: +36 30 212 2602

A konyhai munkalapok anyaga

A konyha munkalap készülhet természetes vagy mesterséges anyagból.

Természetes anyagok:

  • Tömörfa 
  • Kő (gránit, márvány, mészkő)
  • Kerámia 
  • Dekton 

Mesterséges anyagok:

  • Laminált 
  • Corian 
  • Kompaktlemez